TIN DOO

GENEO – BOLJI U POGLEDU BUDUĆNOSTI

Sa prozorima iz GENEO porodice profila donijet ćete pravu odluku.

HIGH-TECH U UŠTEDI ENERGIJE

GENEO je energetski najbolji sistem prozorskih profila koji je trenutno raspoloživ za dubinu ugradnje od 86 mm. GENEO je poseban zbog visokotehnološkog materijala RAU-FIPRO. To je kompozitni materijal ojačan vlaknima, koji profil čini izuzetno stabilnim. Inače neophodno čelično ojačanje u 90% slučajeva primjene nije potrebno. Tako GENEO postiže najbolje rezultate toplotne izolacije jer više nema toplotnih mostova zbog čelika. GENEO PHZ član porodice GENEO koji nudi rješenja za pasivne kuće. Kao proširenje sistema GENEO sada je raspoloživ sistem GENEO PHZ (Pasivhauszertifiziert – certificiran za pasivne kuće). Sa implementacijom termo-modula i specijalnim srednjim dihtungom, GENEO PHZ postaje sistemsko rješenje, certificirano za pasivne kuće.

DA VAS NIŠTA NE UZNEMIRI – GENEO PROZORI

Buka je neugodna i na duže staze ugrožava zdravlje. Učinite nešto po pitanju zaštite Vašeg zdravlja.

UŽIVAJTE MAKSIMALNO U TIŠINI – GENEO PROZORI

Sa prozorima iz GENEO porodice profila postižu se vrijednosti zvučne isolacije klase 5 zaštite od buke koji do sada bez čelika nisu bili mogući. Kroz potpuno armiranu konstrukciju se iskorištavaju jedinstvene toplotno izolacione sposobnosti GENEA profila.

Uživajte maksimalno u tišini, a samim time i u najvećem komforu za kvalitetan život.

PERFEKTNA ENERGETSKA EFIKASNOST – GENEO PROZORI

Prednost kvaliteta u detalju.

OBLIKUJTE GENEO PROZORE

Pustite slobodu Vašoj kreativnosti i Vašim željama jer GENEO profil je kreiran za kreativne ideje.

Perfektan stil za sve zahtjeve

RAU-FIPRO ima izuzetne osobine za oblikovanje forme. Tako se kao prvo mogu realizirati prozori od savijenih elemenata sa potpuno armirani profilima. Kreirajte sve što želite, od malih pa do velikih, pravougaonih, okruglih ili nekog od drugih željenih oblika prozora. Jednostavno se prepustite mašti i GENEO porodici profila.

PREKO 220 BOJA!

Široka paleta boja zahvaljujući sistemu SYNEGO.

OPTIMALNA GENEO SIGURNOST

Bez čeličnog ojačanja GENEO sa svojim sistemom vlakana dostiže klasu 2 protuprovalne zaštite i to sa potpunom toplotnom izolacijom.

Dobra protuprovalna opremljenost. Većina provala u kuće ostvaruje se kroz prozore ili balkonska vrata. Zato je individualna opremljenost za protuprovalnu zaštitu pojedinačnih prozora posebno važna. RAU-FIPRO i inovativna konstrukcija profila GENEO i u ovom segmentu nude najviše. Posebni zasuni kao i ostale, daljnje sigurnosne komponente brinu za to, da se za svaki pojedinačni prozor iz GENEO profila može odrediti potuprovalna zaštita.

Isto toliko, koliko je smisleno i potrebno. Prozori iz GENEO profila su toliko stabilni da su uspješno prošli na ispitivanju protuprovalne zaštite razreda otpornosti WK 2 u IFT Rosenheim, i to bez uloženog metalnog ojačanja. Cjelokupan koncept vrijedi i ovdje: sposobnost energetske učinkovitosti ostaje neograničena. I zahtjevne protuprovalne zaštite razreda WK 3 mogu se lako postići s GENEO profilom i odgovarajućim dodatnim mjerama. Uživajte neometano u optimalnoj sigurnosti!